Pagina's

Welkom op Talent Actualiteit

Dit is het weblog van Talent, de methode Nederlands voor het VO van uitgeverij Malmberg. Hier vindt u als docent tal van handreikingen om actualiteit in de klas te brengen:
- Ruggespraak VO, taalkronkels met opdrachten, ontwikkeld in samenwerking met Onze Taal (verschijnt de eerste week van elke maand)
- Actuele video's met opdrachten (verschijnt de derde week van elke maand)
- Actuele leestaak met opdrachten bij Talent onderbouw 2e editie (vijf keer per jaar)

U kunt in dit blog zoeken op thema of op niveau, leerjaar en hoofdstuk.
Leuk én leerzaam om uw les mee op te starten of af te sluiten!

dinsdag 28 oktober 2014

Woordspot: Capaciteit

Een trein die zo vol is dat je er niet meer in kunt. Je telefoon die zegt dat je geen foto meer kunt maken of liedjes kunt downloaden, omdat z'n geheugen vol is. Dat zijn voorbeelden van een gebrek aan capaciteit.

Zouden de treinen in Limburg net zo vol zijn als die in Japan? Vast niet. Daar zitten ze pas echt 'als haringen in een ton'. Je hebt daar zelfs professionele 'mensenproppers', kijk maar.


Opdracht:
Ken je voorbeelden in je eigen omgeving (op school bijvoorbeeld) van een gebrek aan capaciteit? Iets wat te klein is, waar te weinig van is, waarvoor je altijd in de rij moet staan? Met je capaciteiten worden meestal andere dingen bedoeld dan schoolvakken. Wat is een van jouw capaciteiten? Probeer ook een of meer capaciteiten van een klasgenoot te noemen.

Naar de complete Woordspot