Pagina's

Welkom op Talent Actualiteit

Dit is het weblog van Talent, de methode Nederlands voor het VO van uitgeverij Malmberg. Hier vindt u als docent tal van handreikingen om actualiteit in de klas te brengen:
- Ruggespraak VO, taalkronkels met opdrachten, ontwikkeld in samenwerking met Onze Taal (verschijnt de eerste week van elke maand)
- Actuele video's met opdrachten (verschijnt de derde week van elke maand)
- Actuele leestaak met opdrachten bij Talent onderbouw 2e editie (vijf keer per jaar)

U kunt in dit blog zoeken op thema of op niveau, leerjaar en hoofdstuk.
Leuk én leerzaam om uw les mee op te starten of af te sluiten!

woensdag 15 oktober 2014

Woordspot: Laconiek

Maandagavond wist een groep Koerden het gebouw van de Tweede Kamer binnen te komen. Ze wilden aandacht vragen voor de belegerde stad Kobani. Een 'onacceptabele bestorming', vond Geert Wilders. Maar Alexander Pechtold reageerde laconiek: het was geen bestorming en ze kwamen niet verder dan de voorhal.

'Jongeren laconiek over alcohol' staat er bij dit Zeeuwse nieuwsfilmpje. Wat denk je dat de geïnterviewde jongeren zullen zeggen over alcohol drinken voor je 18e?


Opdracht:
Welke van de onderstaande woorden passen bij laconiek, en welke juist niet? Ken je een woord niet, zoek dan de betekenis op in een woordenboek.

chill - driftig - emotioneel - gelaten - geschokt - heftig - ingetogen - koelbloedig - lauw - nijdig - onaangedaan - onverschillig - ziedend

Naar de complete Woordspot