Pagina's

Welkom op Talent Actualiteit

Dit is het weblog van Talent, de methode Nederlands voor het VO van uitgeverij Malmberg. Hier vindt u als docent tal van handreikingen om actualiteit in de klas te brengen:
- Ruggespraak VO, taalkronkels met opdrachten, ontwikkeld in samenwerking met Onze Taal (verschijnt de eerste week van elke maand)
- Actuele video's met opdrachten (verschijnt de derde week van elke maand)
- Actuele leestaak met opdrachten bij Talent onderbouw 2e editie (vijf keer per jaar)

U kunt in dit blog zoeken op thema of op niveau, leerjaar en hoofdstuk.
Leuk én leerzaam om uw les mee op te starten of af te sluiten!

dinsdag 21 oktober 2014

Woordspot: Weelde

'Een van de laatste mannetjes van een zeldzame neushoornsoort is dood', stond gisteren op een nieuwssite. In het nieuwsbericht wordt verteld dat er veel neushoorns door jagers worden gedood vanwege de hoorn. De hoorn kan namelijk worden gebruikt als een medicijn én als een symbool om weelde en succes te tonen.

Groene Weelde is een recreatiegebied in Nederland dat ligt tussen Hoofddorp, Cruquius en Vijfhuizen. De naam zegt het al: er is veel groen, oftewel mooie natuur. Je ziet het in dit filmpje.


Opdracht:
Weelde komt ook voor in combinaties als 'een weelde aan kleuren', 'een weelde aan producten' en 'een weelde aan dieren'. Het gaat dan niet letterlijk om rijkdom in de zin van veel geld, maar om een grote hoeveelheid van iets: heel veel verschillende kleuren/producten/dieren.
Noem een voorwerp dat een weelde aan kleuren heeft. En waar vind je een weelde aan producten en een weelde aan dieren?

Naar de complete Woordspot