Pagina's

Welkom op Talent Actualiteit

Dit is het weblog van Talent, de methode Nederlands voor het VO van uitgeverij Malmberg. Hier vindt u als docent tal van handreikingen om actualiteit in de klas te brengen:
- Ruggespraak VO, taalkronkels met opdrachten, ontwikkeld in samenwerking met Onze Taal (verschijnt de eerste week van elke maand)
- Actuele video's met opdrachten (verschijnt de derde week van elke maand)
- Actuele leestaak met opdrachten bij Talent onderbouw 2e editie (vijf keer per jaar)

U kunt in dit blog zoeken op thema of op niveau, leerjaar en hoofdstuk.
Leuk én leerzaam om uw les mee op te starten of af te sluiten!

maandag 26 januari 2015

Hans Teeuwen woedend op Peter R. de Vries

Hans Teeuwen is woedend op Peter R. de Vries. Op zijn eigen ludieke manier spreekt Hans Teeuwen in dit filmpje Peter R. de Vries toe.

Bekijk het filmpje:

Vragen:
1 Waarom is Hans Teeuwen woedend op Peter R. de Vries?

2 Hans Teeuwen maakt een vergelijking tussen de mening van Peter R. de Vries over de vermoorde Cor van Hout en de mening van Peter R. de Vries over de vermoorde cartoonisten van het blad Charles Hebdo. Waarom maakt Hans Teeuwen die vergelijking, denk je?

3 Hoe bedoelt Hans Teeuwen uitspraken als: 'want Peter is een ruimdenkende jongen.' en 'want Peter heeft overal verstand van.'?

4 Hans Teeuwen spreekt niet alleen Peter toe. Wie spreekt hij nog meer toe?

5 De naam 'de werkgroep interdepartementale cartoonproblematiek' lijkt door Hans Teeuwen zelf bedacht. Toch is dat niet zo. Leg de naam uit. Wat zal de bedoeling zijn van die werkgroep?  opgericht.