Pagina's

Welkom op Talent Actualiteit

Dit is het weblog van Talent, de methode Nederlands voor het VO van uitgeverij Malmberg. Hier vindt u als docent tal van handreikingen om actualiteit in de klas te brengen:
- Ruggespraak VO, taalkronkels met opdrachten, ontwikkeld in samenwerking met Onze Taal (verschijnt de eerste week van elke maand)
- Actuele video's met opdrachten (verschijnt de derde week van elke maand)
- Actuele leestaak met opdrachten bij Talent onderbouw 2e editie (vijf keer per jaar)

U kunt in dit blog zoeken op thema of op niveau, leerjaar en hoofdstuk.
Leuk én leerzaam om uw les mee op te starten of af te sluiten!

woensdag 20 januari 2016

De hond van koning Bhumibol

Heel Thailand rouwt om de overleden hond van koning Bhumibol. De koning schreef een boek over zijn trouwe hond en op dit moment draait er zelfs een film over haar. Maar waag het niet een grap over de koninklijke hond te maken. Anders verdwijn je voor jaren in de cel...

Lees het persbericht en bekijk de eerste twee minuten van het filmpje.Hond van Thaise koning gestorven
Koning Bhumibol van Thailand is in het Sririraj-ziekenhuis in Bangkok op de hoogte gesteld van het overlijden van zijn lievelingshond Thong Daeng, zo heeft het paleis bekendgemaakt. Het overlijden van het dier is groot nieuws in Thailand. De koning is de afgelopen zeventien jaar vaak samen met Thong Daeng gefotografeerd en gefilmd en hij schreef ook een biografie over haar. Vorig jaar prijkte het dier nog samen met de koning op de nieuwjaarskaart. Ook draait er juist een animatiefilm in de Thaise bioscopen, geïnspireerd op het leven van Thong Daeng.
(Bron: ANP)


Beantwoord de volgende vragen:
a. Waarom krijgt deze hond zoveel aandacht, denk je? Wat vind je daarvan?
b. Zou onze koning Willem-Alexander een internationaal persbericht laten opstellen als zijn lievelingshond is overleden, denk je?

Bekijk de Actuele Leestaak bij dit fragment.