Pagina's

Welkom op Talent Actualiteit

Dit is het weblog van Talent, de methode Nederlands voor het VO van uitgeverij Malmberg. Hier vindt u als docent tal van handreikingen om actualiteit in de klas te brengen:
- Ruggespraak VO, taalkronkels met opdrachten, ontwikkeld in samenwerking met Onze Taal (verschijnt de eerste week van elke maand)
- Actuele video's met opdrachten (verschijnt de derde week van elke maand)
- Actuele leestaak met opdrachten bij Talent onderbouw 2e editie (vijf keer per jaar)

U kunt in dit blog zoeken op thema of op niveau, leerjaar en hoofdstuk.
Leuk én leerzaam om uw les mee op te starten of af te sluiten!

woensdag 24 februari 2016

Woordspot: innovatie

Een verwisselbare accu is hét onderdeel van de nieuwe smartphone G5 waar LG mee pronkt. In combinatie met verwisselbare onderkantjes zet LG een klein stapje richting de nodige innovatie in de smartphonemarkt. (RTL Nieuws)

Zijn technische innovaties in het huishouden nodig, of blijft iedereen liever ouderwets stofzuigen en vegen? Een verslaggever van RTL Nieuws vroeg het aan bezoekers van de Huishoudbeurs..Opdracht:
Vul in de volgende zinnen de juiste woordvormen in; het gaat steeds om woorden die op innovatie lijken. Welke woordsoort hebben de ingevulde woorden?
Als bedrijf moet je voortdurend blijven ….. Want als je niet ….. bent, word je al snel als ouderwets en saai gezien. Het is dus van belang om mensen met ….. ideeën in dienst te hebben. Zo kan er goed en snel ….. worden.
In innovatie zit het Latijnse woord novus, dat 'nieuw' betekent. Dit Latijnse woord kom je, vaak in de vorm nova of novum, nog vaak tegen in namen van bedrijven en scholen. Ken jij een bedrijf of school in jouw buurt met novum of nova in de naam?

Naar de complete Woordspot