Pagina's

Welkom op Talent Actualiteit

Dit is het weblog van Talent, de methode Nederlands voor het VO van uitgeverij Malmberg. Hier vindt u als docent tal van handreikingen om actualiteit in de klas te brengen:
- Ruggespraak VO, taalkronkels met opdrachten, ontwikkeld in samenwerking met Onze Taal (verschijnt de eerste week van elke maand)
- Actuele video's met opdrachten (verschijnt de derde week van elke maand)
- Actuele leestaak met opdrachten bij Talent onderbouw 2e editie (vijf keer per jaar)

U kunt in dit blog zoeken op thema of op niveau, leerjaar en hoofdstuk.
Leuk én leerzaam om uw les mee op te starten of af te sluiten!

donderdag 9 juni 2016

Maxmania

Max Verstappen maakt zijn droom waar: eerste Nederlandse Grand Prix-winnaar ooit, jongste Grand Prix-winnaar ooit en vermoedelijk binnen niet al te lange tijd best betaalde Nederlandse sporter ooit. Racen is in lange tijd niet zo populair geweest.

Bekijk het videofragment en lees de tekst.Vroeger toen Max nog een Maxje was, had hij een grote sponsor en dat was zijn vader. Jos Verstappen investeerde het geld dat hij verdiend had met zijn Formule 1-races in de carrière van zijn zoon. Om over de tijd die hij hierin stak nog maar te zwijgen. Hierdoor heeft Max een van de beste leermeesters in het vak gehad! Max Verstappen zal misschien wel de rijkste sporter uit de Nederlandse geschiedenis worden: straks vliegen de tientallen miljoenen hem om de oren! Als onze Max zijn geld dan verstandig belegt, kunnen er nog vele generaties Verstappen van genieten, en wij misschien wel van de volgende generatie racers met de achternaam Verstappen.
Bron: naar www.onetime.nl


Beantwoord de volgende vragen:
a. Wat wordt bedoeld met de slagzin: Max Verstappen, born to race.
b. Leg uit dat talent alleen soms niet genoeg is om het te kunnen maken.

Bekijk de Actuele Leestaak bij dit fragment.