Pagina's

Welkom op Talent Actualiteit

Dit is het weblog van Talent, de methode Nederlands voor het VO van uitgeverij Malmberg. Hier vindt u als docent tal van handreikingen om actualiteit in de klas te brengen:
- Ruggespraak VO, taalkronkels met opdrachten, ontwikkeld in samenwerking met Onze Taal (verschijnt de eerste week van elke maand)
- Actuele video's met opdrachten (verschijnt de derde week van elke maand)
- Actuele leestaak met opdrachten bij Talent onderbouw 2e editie (vijf keer per jaar)

U kunt in dit blog zoeken op thema of op niveau, leerjaar en hoofdstuk.
Leuk én leerzaam om uw les mee op te starten of af te sluiten!

woensdag 15 juni 2016

Woordspot: stimulans

Taal aan Zee, een organisatie die taallessen geeft aan immigranten en vluchtelingen, kreeg vrijdag bezoek van koningin Máxima. De directeur is daar erg blij mee: "We zien al dat ze hun best doen om te integreren, de taal te leren en hun toekomst in Nederland op te bouwen. En zo'n bezoek kan daar alleen maar een stimulans voor zijn." (Den Haag FM)

In dit filmpje wordt verteld over het bezoek van koningin Máxima aan de vluchtelingen en migranten die taallessen krijgen. Waarom kan het bezoek van de koningin een extra stimulans zijn om goed Nederlands te leren?Opdracht:
Bij het zelfstandig naamwoord stimulans hoort het werkwoord stimuleren. Vul in de volgende tekst de juiste vormen van dit werkwoord in.
Mijn ouders hebben me vroeger altijd … om goed te studeren. Maar ze … me ook om leuke dingen te doen, zoals sporten en naar de bioscoop gaan. Ze waren hierbij trouwens niet te streng hoor: als je iemand wilt …, moet je niet te dwingend overkomen.

'Stimulerende middelen' zijn in topsport verboden. Wat zijn dat?

Naar de complete Woordspot