Pagina's

Welkom op Talent Actualiteit

Dit is het weblog van Talent, de methode Nederlands voor het VO van uitgeverij Malmberg. Hier vindt u als docent tal van handreikingen om actualiteit in de klas te brengen:
- Ruggespraak VO, taalkronkels met opdrachten, ontwikkeld in samenwerking met Onze Taal (verschijnt de eerste week van elke maand)
- Actuele video's met opdrachten (verschijnt de derde week van elke maand)
- Actuele leestaak met opdrachten bij Talent onderbouw 2e editie (vijf keer per jaar)

U kunt in dit blog zoeken op thema of op niveau, leerjaar en hoofdstuk.
Leuk én leerzaam om uw les mee op te starten of af te sluiten!

dinsdag 13 januari 2015

Woordspot: Identificeren

In de berichten over de aanslagen in Parijs van vorige week werd op verschillende manieren het woord identificeren gebruikt: 'Franse politie identificeert daders aanslag Parijs', 'Het is begrijpelijk dat we ons spontaan met de slachtoffers identificeren.'

Als er bij een ramp mensen om het leven komen, is het voor de nabestaanden (familieleden en vrienden) belangrijk dat onderzoekers snel aan de slag gaan met het identificeren, ook wel 'de identificatie', van de slachtoffers. Hoe ze dat doen, zie je in dit nieuwsitem na de ramp van vlucht MH17.


Opdracht:
Je kunt ook jezelf identificeren. Dat is hetzelfde als jezelf legitimeren. Wat betekent dat (denk aan een legitimatiebewijs)? Kijk eventueel in een woordenboek. Is er iemand met wie jij je op dit moment goed kunt identificeren? Uit je klas, uit een tv-serie of een boek dat je leest bijvoorbeeld??

Naar de complete Woordspot