Pagina's

Welkom op Talent Actualiteit

Dit is het weblog van Talent, de methode Nederlands voor het VO van uitgeverij Malmberg. Hier vindt u als docent tal van handreikingen om actualiteit in de klas te brengen:
- Ruggespraak VO, taalkronkels met opdrachten, ontwikkeld in samenwerking met Onze Taal (verschijnt de eerste week van elke maand)
- Actuele video's met opdrachten (verschijnt de derde week van elke maand)
- Actuele leestaak met opdrachten bij Talent onderbouw 2e editie (vijf keer per jaar)

U kunt in dit blog zoeken op thema of op niveau, leerjaar en hoofdstuk.
Leuk én leerzaam om uw les mee op te starten of af te sluiten!

dinsdag 30 juni 2015

Woordpot: Escaleren

Normaal gesproken gaan er in deze tijd van het jaar veel mensen op vakantie naar Griekenland, maar vanwege de geldproblemen in dat land (veel schulden) zal dat nu minder gebeuren. De laatste dagen zijn de problemen van Griekenland veel in het nieuws. Op Nu.nl kun je lezen hoe de schuldencrisis dit weekend escaleerde.

Weet je het nog? Twee jaar geleden leek het erop dat een verjaardagsfeestje in de plaats Haren heel groot zou worden, omdat het jarige meisje per ongeluk een openbaar Facebook-evenement had aangemaakt. In dit nieuwsitem van RTV Noord vertelde de burgemeester wat er werd gedaan om te voorkomen dat het feest zou escaleren. Uiteindelijk liep het helaas toch nog aardig uit de hand.Opdracht:
Wat is het voltooid deelwoord van escaleren? Leg uit waarom op een van de klinkers een trema staat.
Vul in de volgende zin het juiste woord in:
De esc… van de Griekse schuldencrisis heeft gelukkig geen grote gevolgen voor de Nederlandse economie en het bedrijfsleven.

Naar de complete Woordspot