Pagina's

Welkom op Talent Actualiteit

Dit is het weblog van Talent, de methode Nederlands voor het VO van uitgeverij Malmberg. Hier vindt u als docent tal van handreikingen om actualiteit in de klas te brengen:
- Ruggespraak VO, taalkronkels met opdrachten, ontwikkeld in samenwerking met Onze Taal (verschijnt de eerste week van elke maand)
- Actuele video's met opdrachten (verschijnt de derde week van elke maand)
- Actuele leestaak met opdrachten bij Talent onderbouw 2e editie (vijf keer per jaar)

U kunt in dit blog zoeken op thema of op niveau, leerjaar en hoofdstuk.
Leuk én leerzaam om uw les mee op te starten of af te sluiten!

dinsdag 16 februari 2016

Woordspot: potentieel

Eind vorig jaar werd V&D failliet verklaard vanwege grote financiële problemen. Het warenhuis meldde toen meteen dat het achter de schermen gesprekken voerde met potentiële kandidaten over een mogelijke doorstart. (Den Haag FM)

Tijdens een speeddate kun je potentiële partners ontmoeten. Afgelopen week, vlak voor Valentijnsdag, vond wel een heel bijzondere speeddate plaats: pinguïn Tommy uit België ontmoette drie vrouwtjespinguïns uit Nederland.Opdracht:
Potentieel is een bijvoeglijk naamwoord, maar het kan ook als zelfstandig naamwoord gebruikt worden. Omschrijf de betekenis van het potentieel aan de hand van de volgende voorbeeldzinnen:
- Die jonge zanger heeft veel potentieel.
- Antwerpen behoort tot de top tien van grote Europese steden van de toekomst op basis van economisch potentieel.
Het zelfstandig naamwoord potentieel is een het-woord. Welk de-woord lijkt qua vorm en betekenis sterk op dit woord? Vul dit woord in in de volgende zin:
- Deze zangeres heeft de ..... om wereldberoemd te worden.

Naar de complete Woordspot