Pagina's

Welkom op Talent Actualiteit

Dit is het weblog van Talent, de methode Nederlands voor het VO van uitgeverij Malmberg. Hier vindt u als docent tal van handreikingen om actualiteit in de klas te brengen:
- Ruggespraak VO, taalkronkels met opdrachten, ontwikkeld in samenwerking met Onze Taal (verschijnt de eerste week van elke maand)
- Actuele video's met opdrachten (verschijnt de derde week van elke maand)
- Actuele leestaak met opdrachten bij Talent onderbouw 2e editie (vijf keer per jaar)

U kunt in dit blog zoeken op thema of op niveau, leerjaar en hoofdstuk.
Leuk én leerzaam om uw les mee op te starten of af te sluiten!

woensdag 16 mei 2018

Dotans trollenleger

Toen bekend werd dat Dotan nepaccounts gebruikte om reclame te maken voor zijn muziek en voor hemzelf, waren veel mensen boos. Maar er waren ook fans die het niet zoveel kon schelen: zij vinden Dotans muziek het belangrijkst. Hoe reageerde Dotan zelf op het nieuws? Is het gebruiken van nep-accounts eigenlijk erg?

Bekijk het filmpje.Beantwoord de volgende vragen.
a. Na de inleiding van de presentatrice komen vijf mensen aan het woord. Ze vertellen of hun mening over Dotan en zijn muziek is veranderd, nu ze weten van zijn nep-accounts. Schrijf onder elkaar de nummers 1 tot en met 5. Schrijf erachter of hun mening over Dotans muziek wel/niet is veranderd.

b. Dotan had in de talkshow RTL Late Night uitleg gegeven over zijn nep-accounts. Waarom vindt de mevrouw helemaal links dat Dotan hiermee een ‘veilige keuze’ heeft gedaan?

c. Zij vond Dotans houding in de talkshow RTL Late Night niet goed. Waarom vond ze dat?

Bekijk de Actuele Leestaak bij dit fragment.